Mobility Lab – LightMotion

By 9 juli 2019 NEWS

Mobility Lab is een initiatief van De Verkeersonderneming, SmartwayZ.NL, gemeente Den Haag en ZO Slim Bereikbaar. Het doel is tweeledig. Enerzijds willen ze bedrijven helpen om hun mobiliteitsprobleem op te lossen. Anderzijds willen ze startende bedrijven de gelegenheid geven hun prototype te testen in de praktijk. Want voordat startups impact hebben, dienen ze op te schalen. Dit geldt met name bij prototypes die impact hebben op wegen, openbaar vervoer en steden. Voordat je kunt opschalen moeten startups hun prototypes in de praktijk bewijzen om klanten en investeerders te overtuigen. Hiervoor is een pilot (met echte gebruikers, in een echte situatie) essentieel. Mobility Lab geeft hiertoe volop de ruimte in de regio Rotterdam, Den Haag en Noord-Brabant.

Voor LightMotion is dit de uitgesproken kans om investeerders en klanten te overtuigen om deze innovatie te laten integreren in de huidige samenleving. Op deze manier kunnen wij in de toekomst de productie van de LightMotion uitbouwen en opschalen. U kunt ons volgen via de onderstaande button, welke u zal doorlinken naar ons account op de website van Mobility Lab. 

LightMotion Casus:

Er is een gigantisch tekort aan publieke laadpalen. Dit tekort groeit exponentieel. Het grootschalig neerzetten van laadzuilen stuit op grote bezwaren van stedenbouwkundigen. Er moet systeemintegratie plaatsvinden, Lightmotion doet dat. Zij hebben een lantaarnpaal ontwikkeld waarin alle smart city technologie een plaats heeft, inclusief oplaadpunten. De mogelijkheden zijn daarmee onbegrensd voor het creƫren van een fijnmazig slimme stad systeem voor de stad van de toekomst.

Hoe ziet het programma er uit?

Een initiatief van: 

Voor meer informatie of vragen over dit project: