Prins Constantijn en Mona Keijzer nemen Lightwell mee naar CES2020

By 22 oktober 2019 NEWS

Het wereldwijde epicentrum van innovatie
Tijdens CES2020 met Lightwell,

7–10 Januari LAS VEGAS

 

Lightwell kondigt feestelijk aan dat wij door Techleap (voorheen: StartupDelta) onder leiding van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn Van Oranje-Nassau, special envoy van StartupDelta en Staatssecretaris Mona Keijzer, zijn geselecteerd als 1 van de 50 veelbelovende start/scale-ups voor deelname aan het wereldwijd vooraanstaande technologie evenement CES2020 in Las Vegas. Als een van de best scale-ups is dit een grote eer.

Bij het lezen van de krant is 5G een trending onderwerp. Momenteel komt er in Nederland een nieuwe wet aan om 5G-integratie mogelijk te maken. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld lichtmasten of bushokjes beschikbaar te stellen voor deze innovatie. Daarnaast moet vanaf 2025 alle nieuw gekochte scooters elektrisch zijn, er rijden nu ongeveer één miljoen scooters rond. Dus de groei naar EV laadoplossingen zal exponentieel groeien, naast elektrische auto’s ook op gebied van PLEV’s (Portable Light Electric Vehicles). Uiteindelijk zal Nederland ongeveer 3 miljoen laadpunten nodig hebben, we steken nu ongeveer op 200.000 laadpunten – nog een lange weg te gaan dus.

Al jaren werkt Lightwell, een Amsterdams bedrijf gespecialiseerd in Smart City Innovaties,  aan de perfecte oplossing voor deze behoefte naar een synchroon lopende Smart City. Want die ambities heeft inmiddels elke stad wel. In het debat over Smart City ontwikkelingen zijn er twee visies:

Future Cities

De eerste is dat om maximale resultaten te behalen alle regels en voorschriften, technologie en stedenbouwkundige visies moeten worden aangepast. Een bijna revolutionaire verandering is nodig, waardoor het startpunt een lege ruimte met eindeloze mogelijkheden moet zijn. Lightwell omschrijft deze visie als Future Cities.

Energizing Cities

De tweede visie is de bestaande situatie, al goed ontwikkelde steden met wetten voorschriften en belanghebbenden. Om deze steden te overtuigen dat nieuwe technologische mogelijkheden dienstbaar kunnen zijn aan de uitdagingen van de toekomst, heeft Lightwell de LightMotion ontwikkeld. De LightMotion past binnen bestaande wet-en regelgeving terwijl tegelijkertijd de nieuwste technologie hierin verwerkt kan worden.

Wie is Lightwell

Lightwell is een hardware-systeem integrator en productiebedrijf. Het levert geen clouddiensten, analyseert geen big data, zal geen communicatienetwerk exploiteren en creëert geen regels en voorschriften om interoperabiliteit te bereiken. Wat we doen, is kijken naar welke technologie beschikbaar is en analyseren wat de trends zijn. Daarop ontwerpen we een product dat een antwoord is op deze lange-termijnprojecties. De LightMotion is zo’n product, waarbij Lightwell de ruimte laat voor partners om alle beschikbare en gewenste Smart City ambities via technologie te realiseren.

“Lightwell beschouwt de lichtmast als het fundament voor een Smart City. En daarmee dé oplossing voor het Parijse Klimaatakkoord.”

Lightwell biedt een allround product aan dat in één keer kan voorzien in deze behoefte, de LightMotion. Een lichtmast volledig goedgekeurd door de Nederlandse netbeheerders waar men een auto of e-bike kan opladen. Daarnaast is het optioneel om milieu sensoren, kentekenscanner en een dome-camera toe te voegen. Dit maakt het product modulair en dus een fundament voor toekomstige Smart Innovaties. Met het CES2020 podium hopen wij de scale-up te kunnen realiseren, want ons product staat als een huis.

Tijdens CES2020 presenteren wij ons nieuwste project aan Smart City laadoplossingen waar de afgelopen jaren keihard aan gewerkt is. Zo geven wij de wereld vorm met geïntegreerde laadoplossingen die naadloos aansluiten op de maatschappij van vandaag en morgen wat betreft energie transitie, 5G, klimaatsensoren, big data, etc.

Volg ons op Linked-in: Lightwell-bv

www.lightmotion.nl  www.lightwell.eu

Persbericht: